Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-06-ukl-row-lin-pr-1

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10872 ⋅ Poprawnie: 377/496 [76%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
Którą parę prostych pokazano na rysunku:
Odpowiedzi:
A. y=x-1\wedge y=2x+4 B. y=x+1\wedge y=-2x+4
C. y=x-1\wedge y=-2x+4 D. y=x+1\wedge y=2x+4
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11703 ⋅ Poprawnie: 38/47 [80%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (0.5 pkt)
 Rozwiąż układ równań metodą przeciwnych współczynników: \begin{cases} \frac{2}{3}x-4y=\frac{44}{3} \\ x-5y=48 \end{cases}

Podaj x.

Odpowiedź:
x= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 2.2 (0.5 pkt)
 Podaj y.
Odpowiedź:
y= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10869 ⋅ Poprawnie: 431/746 [57%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 « Dane jest równanie 6x+3y-3=0. Z którym z poniższych równań tworzy ono układ równań sprzeczny:
Odpowiedzi:
A. 12x+6y+6=0 B. 6x-3y-3=0
C. 12x-3y-3=0 D. 12x-3y+3=0
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11592 ⋅ Poprawnie: 33/43 [76%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Wyznacz wartości parametrów m i n tak, aby pary liczb \left(-\frac{17}{4},m+4\right) i (n-10,-8) spełniały równanie \frac{1}{5}x-\frac{2}{5}y=-\frac{1}{5}.

Podaj liczby m i n.

Odpowiedzi:
m= (dwie liczby całkowite)

n= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10947 ⋅ Poprawnie: 74/115 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 « Statek płynie ze stałą prędkością i w ciągu minuty przepływa 1010 metrów.

Zalezność przepłyniętej drogi y w kilometrach od czasu x w godzinach opisuje wzór y=a\cdot x.

Wyznacz a.

Odpowiedź:
\frac{m}{n}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20320 ⋅ Poprawnie: 106/257 [41%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (2 pkt)
 » Dla jakiej wartości parametru m proste, będące wykresami funkcji liniowych f(x)=2x+5 i g(x)=4x+1 przecinają się na prostej 7x-2y+m-10=0?
Odpowiedź:
P= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20838 ⋅ Poprawnie: 87/140 [62%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 Jeśli do liczby 41 dopiszemy cyfrę z przodu, to otrzymamy liczbę x. Jeśli do liczby 41 dopiszemy cyfrę z tyłu, to otrzymamy liczbę y. Różnica x-y jest równa 423, zaś suma cyfr dopisanych z przodu i z tyłu jesty równa 16.

Podaj x.

Odpowiedź:
x= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 7.2 (1 pkt)
 Podaj liczbę y.
Odpowiedź:
y= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20057 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (2 pkt)
 Do 12 litrów wody o temperaturze 5 stopni dolano y litrów wody o temperaturze 70 stopni. W efekcie otrzymano wodę o temperaturze 18 stopni.

Wyznacz y.

Odpowiedź:
y= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20941 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (1 pkt)
 « Wyznacz wszystkie pary liczb całkowitych x i y, które spełniają równość (2x-y+5)(x-y-1)=11.

Ile jest takich par?

Odpowiedź:
ile= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 9.2 (1 pkt)
 Podaj największą z rzędnych wszystkich rozwiązań.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 10.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20056 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (1 pkt)
 » Pan Kowalski złożył w banku swoje oszczędności na lokacie rocznej oprocentowanej w kwocie 17\%, a pan Nowak w innym banku na lokacie oprocentowanej w wysokości 3\%. Wspólnie wpłacili łączną kwotę w wysokości 10000 zł, a odsetki wypłacone po roku z obu lokat wynosiły 832.00 zł.

Ile była równa mniejsza z kwot wpłaconych do banku?

Odpowiedź:
min= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 10.2 (1 pkt)
 Ile była równa większa z kwot wpłaconych do banku?
Odpowiedź:
max= (wpisz liczbę całkowitą)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm