Matury CKE ☆ Matma z CKE ☆ Sprawdziany ☆ Zadania z lekcji ☆ Zbiór zadań ☆ Wyniki uczniów ☆ Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-11-rown-nier-z-war-i-par-pp-2

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11616 ⋅ Poprawnie: 63/84 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 Oblicz wartość wyrażenia \left(\left|\sqrt{108}-5\sqrt{3}\right|-\left|\sqrt{48}-\sqrt{147}\right|+1\right)\cdot\left(1+2\sqrt{3}\right) .
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10197 ⋅ Poprawnie: 173/207 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Wskaż liczbę, która spełnia równanie:
\left|10x-4 \right| = 5-20x
Odpowiedzi:
A. \frac{1}{20} B. \frac{1}{10}
C. -\frac{1}{10} D. -\frac{3}{20}
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11710 ⋅ Poprawnie: 25/31 [80%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Zapisz wyrażenie |9+2x|+|-3x-12|, gdzie x\in(-\infty,-6), w postaci ax+b, gdzie a,b\in\mathbb{Z}.

Podaj liczby a i b.

Odpowiedzi:
a= (wpisz liczbę całkowitą)
b= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11714 ⋅ Poprawnie: 7/9 [77%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Oblicz wartość wyrażenia |x+2|-|x+9|, gdzie x\in(-2,+\infty).
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11574 ⋅ Poprawnie: 187/308 [60%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (0.5 pkt)
 Rozwiąż równanie |x-8|-11=0.

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 5.2 (0.5 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 6.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11707 ⋅ Poprawnie: 21/30 [70%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (0.5 pkt)
 Rozwiąż równanie \frac{\left|-6-x\right|-\frac{53}{10}}{2}=8.

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 6.2 (0.5 pkt)
 Rozwiąż równanie \frac{\left|-6-x\right|-\frac{53}{10}}{2}=8.

Podaj największe z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 7.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11618 ⋅ Poprawnie: 12/16 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (0.5 pkt)
 Równanie o niewiadomej x postaci |x-a|=b ma dwa rozwiązania \frac{4}{3} i \frac{7}{3}.

Podaj liczbę a.

Odpowiedź:
a=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 7.2 (0.5 pkt)
 Podaj liczbę b.
Odpowiedź:
b=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 8.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10189 ⋅ Poprawnie: 396/732 [54%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (0.2 pkt)
 Rozwiązaniem nierówności
|x+7| \geqslant 8
jest zbiór liczbowy postaci:
Odpowiedzi:
A. \langle p,q) B. \langle p,+\infty)
C. \langle p,q\rangle D. (-\infty,p\rangle \cup \langle q,+\infty)
E. (-\infty,p)\cup(q,+\infty) F. (p,q\rangle
Podpunkt 8.2 (0.8 pkt)
 Rozwiązanie nierówności zapisz w postaci sumy przedziałów. Podaj najmniejszy z końców liczbowych tych przedziałów.
Odpowiedź:
min= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 9.  1 pkt ⋅ Numer: pr-11716 ⋅ Poprawnie: 10/19 [52%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (0.2 pkt)
 « Rozwiązaniem nierówności \left|x+\sqrt{3}+12\right| \lessdot 4 jest zbiór postaci:
Odpowiedzi:
A. (p,q) B. (-\infty, p\rangle\cup \langle q,+\infty)
C. (-\infty, q\rangle D. (-\infty, p)\cup (q,+\infty)
E. \langle p,+\infty) F. \langle p,q\rangle
Podpunkt 9.2 (0.8 pkt)
 Zapisz rozwiązanie tej nierówności w postaci sumy przedziałów. Podaj najmniejszym z końców liczbowych tych przedziałów.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  + \cdot √
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 10.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11722 ⋅ Poprawnie: 10/10 [100%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (0.5 pkt)
 Rozwiąż nierówność |12x+130|\lessdot 50.

Rozwiązanie zapisz w postaci sumy przedziałów. Podaj najmniejszy z końców liczbowych tych przedziałów.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 10.2 (0.5 pkt)
 Podaj największy z końców liczbowych tych przedziałów.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 11.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11757 ⋅ Poprawnie: 659/857 [76%] Rozwiąż 
Podpunkt 11.1 (1 pkt)
 Zbiór A=(-\infty, -10\rangle\cup\langle -5,+\infty) jest rozwiązaniem nierówności:
Odpowiedzi:
A. \left|x+\frac{15}{2}\right|\leqslant \frac{7}{2} B. \left|x+\frac{15}{2}\right|\geqslant \frac{5}{2}
C. \left|x+\frac{15}{2}\right|\leqslant \frac{5}{2} D. \left|x-\frac{15}{2}\right|\leqslant \frac{5}{2}
E. \left|x+\frac{15}{2}\right|\geqslant \frac{7}{2} F. \left|x-\frac{15}{2}\right|\geqslant \frac{5}{2}
Zadanie 12.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10184 ⋅ Poprawnie: 261/407 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 12.1 (1 pkt)
 Oceń, które z poniższych równości są prawdziwe dla każdej liczby rzeczywistej x:
Odpowiedzi:
T/N : |-x|=x T/N : \sqrt{(x+12)^2}=x+12


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm