Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-11-rown-nier-z-war-i-par-pp-3

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11616 ⋅ Poprawnie: 48/69 [69%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 Oblicz wartość wyrażenia \left(\left|\sqrt{75}-4\sqrt{3}\right|-\left|\sqrt{12}-\sqrt{75}\right|+1\right)\cdot\left(1+2\sqrt{3}\right) .
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10185 ⋅ Poprawnie: 304/376 [80%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Wskaż liczbę, która spełnia równanie |7x+2|=9x:
Odpowiedzi:
A. -0 B. 1
C. 3 D. 2
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11582 ⋅ Poprawnie: 77/138 [55%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 « Wyznacz największą liczbę całkowitą dodatnią spełniającą nierówność |x+6| \lessdot 23.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10180 ⋅ Poprawnie: 412/549 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Dla każdej liczby x spełniającej warunek -9 \lessdot x \lessdot 0, wyrażenie \frac{|x+9|-x+9}{x} jest równe \frac{mx+n}{x}, gdzie m,n\in\mathbb{Z}.

Podaj liczby m i n.

Odpowiedzi:
m= (wpisz liczbę całkowitą)
n= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11559 ⋅ Poprawnie: 167/220 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Równanie |x-5|+5=0:
Odpowiedzi:
A. ma dokładnie jedno rozwiązanie B. ma więcej niż dwa rozwiązania
C. nie ma rozwiązań D. ma dokładnie dwa rozwiązania
Zadanie 6.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11710 ⋅ Poprawnie: 24/31 [77%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 Zapisz wyrażenie |-11+2x|+|-3x+18|, gdzie x\in(-\infty,4), w postaci ax+b, gdzie a,b\in\mathbb{Z}.

Podaj liczby a i b.

Odpowiedzi:
a= (wpisz liczbę całkowitą)
b= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 7.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10047 ⋅ Poprawnie: 242/385 [62%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 Wartość wyrażenia \sqrt{\left(1+\sqrt{11}\right)^2}-\sqrt{\left(1-\sqrt{11}\right)^2} jest równa 2\sqrt{\stackrel{\ }{.....}}.

Podaj brakującą liczbę.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 8.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11574 ⋅ Poprawnie: 182/302 [60%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (0.5 pkt)
 Rozwiąż równanie |-x-6|-1=0.

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 8.2 (0.5 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 9.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11705 ⋅ Poprawnie: 13/15 [86%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (0.5 pkt)
 Rozwiąż równanie \frac{\left|x+\frac{12}{5}\right|}{3}=1.

Podaj najmniejsze i największe z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 9.2 (0.5 pkt)
 Rozwiąż równanie \frac{\left|x+\frac{12}{5}\right|}{3}=1.

Podaj najmniejsze i największe z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 10.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11707 ⋅ Poprawnie: 21/30 [70%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (0.5 pkt)
 Rozwiąż równanie \frac{\left|1-x\right|-\frac{53}{10}}{2}=8.

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 10.2 (0.5 pkt)
 Rozwiąż równanie \frac{\left|1-x\right|-\frac{53}{10}}{2}=8.

Podaj największe z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 11.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10186 ⋅ Poprawnie: 286/593 [48%] Rozwiąż 
Podpunkt 11.1 (0.2 pkt)
 » Rozwiązaniem nierówności |x+7| \lessdot 7 jest zbiór liczb postaci:
Odpowiedzi:
A. (-\infty,p)\cup(q,+\infty) B. \langle p,q)
C. (-\infty,p\rangle \cup \langle q,+\infty) D. (p,q\rangle
E. \langle p,q\rangle F. (p,q)
Podpunkt 11.2 (0.8 pkt)
 Rozwiązanie nierówności zapisz w postaci sumy przedziałów. Podaj najmniejszy z końców liczbowych tych przedziałów.
Odpowiedź:
min= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 12.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10049 ⋅ Poprawnie: 61/108 [56%] Rozwiąż 
Podpunkt 12.1 (1 pkt)
 « Ile liczb całkowitych należy do dziedziny równania \frac{x^2-6}{\sqrt{6-x}}+\sqrt{8-|x|}=0?
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 13.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10194 ⋅ Poprawnie: 277/400 [69%] Rozwiąż 
Podpunkt 13.1 (1 pkt)
 Suma przedziałów (-\infty, 1\rangle\cup \langle 11,+\infty)

jest zbiorem rozwiązań nierówności:

Odpowiedzi:
A. \left|x-6\right| \lessdot 5 B. \left|x-6\right| \geqslant 5
C. \left|x-6\right| \leqslant 5 D. \left|x-6\right| > 5
Zadanie 14.  1 pkt ⋅ Numer: pr-11594 ⋅ Poprawnie: 12/20 [60%] Rozwiąż 
Podpunkt 14.1 (0.2 pkt)
 Rozwiązaniem nierówności \left|x-\sqrt{2}+3\right| > 1 jest zbiór postaci:
Odpowiedzi:
A. \langle p,+\infty) B. (-\infty, p)\cup (q,+\infty)
C. (p,q) D. \langle p,q\rangle
E. (-\infty, q\rangle F. (-\infty, p\rangle\cup \langle q,+\infty)
Podpunkt 14.2 (0.8 pkt)
 Zapisz rozwiązanie tej nierówności w postaci sumy przedziałów. Podaj najmniejszy z końców liczbowych tych przedziałów.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  + \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 15.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10192 ⋅ Poprawnie: 136/323 [42%] Rozwiąż 
Podpunkt 15.1 (1 pkt)
 « Wyznacz największą liczbę całkowitą dodatnią spełniającą nierówność |x+6| \lessdot 23.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm