Matury CKE ☆ Matma z CKE ☆ Sprawdziany ☆ Zadania z lekcji ☆ Zbiór zadań ☆ Wyniki uczniów ☆ Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-11-rown-nier-z-war-i-par-pr-3

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10085 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 « Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)=\left\lbrace \begin{array}{ll} x+4 & \text{dla }x \leqslant -3\\ \left|\left|x+6\right|-4\right|+3 & \text{dla }x > -3 \end{array} . Równanie f(x)=4 ma dokładnie k rozwiązań.

Wyznacz liczbę k.

Odpowiedź:
k= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10511 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Zapisz wyrażenie \sqrt{19-8\sqrt{3}}-\sqrt{7-4\sqrt{3}} w najprostszej postaci a+b\sqrt{c}, gdzie a,b,c\in\mathbb{Z}.

Podaj liczby a, b i c.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  + \cdot √
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10501 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Wyznacz zbiór tych wszystkich wartości parametru m\in\mathbb{R}, dla których równanie (m^2-6m+10)x=x o niewiadomej x ma dokładnie jedno rozwiązanie. Rozwiązanie zapisz w postaci sumy przedziałów.

Podaj najmniejszy z końców liczbowych tych przedziałów.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10397 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (0.5 pkt)
 Wyznacz zbiór tych wartości parametru m, dla których zbiór rozwiązań nierówności 3x+m+2\lessdot 0 zawiera się w przedziale liczbowym (-\infty, 1). Rozwiązanie zapisz w postaci sumy przedziałów.

Podaj najmniejszy z końców liczbowych tych przedziałów.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 4.2 (0.5 pkt)
 Podaj największy z końców liczbowych tych przedziałów.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10398 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 » Układ równań \begin{cases} 2x+y=58 \\ -y+m^2-6=2x \end{cases} nie jest układem równań sprzecznych.

Wyznacz najmniejsze możliwe i największe możliwe m.

Odpowiedzi:
m_{min}= (wpisz liczbę zapisaną dziesiętnie)
m_{max}= (wpisz liczbę zapisaną dziesiętnie)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20948 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (2 pkt)
 Rozwiąż równanie \frac{6|x+8|-\left(\left|-x-8\right|+4\sqrt{5}\right)}{3}-4=|x+8|-2\sqrt{5} . Najmniejsze z rozwiązań zapisz w najprostszej postaci a+b\sqrt{c}, gdzie a,b,c\in\mathbb{Z}.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  + \cdot √
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20953 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (2 pkt)
 Rozwiąż nierówność \left|\left|x+1\right|-3\right|\geqslant 4 . Rozwiązanie zapisz w postaci sumy przedziałów.

Podaj najmniejszy i największy z końców liczbowych tych przedziałów.

Odpowiedzi:
min= (wpisz liczbę zapisaną dziesiętnie)
max= (wpisz liczbę zapisaną dziesiętnie)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20916 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (1 pkt)
 «« Rozwiąż nierówność |x+4+2a|+\left|\frac{x}{2}-1+a\right|\leqslant 6 .

Podaj najmniejsze rozwiązanie tej nierówności.

Dane
a=1
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 8.2 (1 pkt)
 Ile liczb całkowitych z przedziału \langle -10,10\rangle spełnia tę nierówność?
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pr-21138 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (1 pkt)
 Wyznacz zbiór tych wszystkich wartości parametru m\in\mathbb{R}, dla których dziedziną funkcji określonej wzorem f(x)=\sqrt{4-2m+(|4-2m|+3)x} jest zbiór \langle -1,+\infty).

Podaj najmniejszą możliwą wartość parametru m.

Odpowiedź:
min=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 9.2 (1 pkt)
 Podaj największą możliwą wartość parametru m.
Odpowiedź:
max=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 10.  4 pkt ⋅ Numer: pr-30838 ⋅ Poprawnie: 1/2 [50%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (1 pkt)
 Dla jakich wartości parametru m\in\mathbb{R} wykresy funkcji liniowych określonych wzorami f(x)=-\frac{2}{5}x+m-\frac{69}{5} oraz g(x)=2x-m-15 przecinają się w punkcie należącym do wykresu funkcji określonej wzorem h(x)=-4-2|x-6|?

Podaj najmniejszą możliwą wartość parametru m.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 10.2 (1 pkt)
 Podaj największą możliwą wartość parametru m.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 10.3 (2 pkt)
 Dla większej z wartości parametru m wyznaczonych w poprzednich punktach wyznacz punkt P=(x_P, y_P), w którym przecinają się wykresy tych funkcji.

Podaj współrzedne tego punktu.

Odpowiedzi:
x_P= (wpisz liczbę zapisaną dziesiętnie)
y_P= (wpisz liczbę zapisaną dziesiętnie)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm