Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-16-trojkaty-pole-pp-2

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10586 ⋅ Poprawnie: 104/233 [44%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 « Najkrótsze wysokości dwóch trójkątów podobnych pozostają w stosunku 6:14. Pola tych trójkątów mogą być równe:
Odpowiedzi:
A. 3 i 7 B. 1 i 7
C. 3 i \frac{98}{3} D. 18 i 98
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11601 ⋅ Poprawnie: 9/11 [81%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Stosunek pola powierzchni trójkąta do pola powierzchni koła wpisanego w ten trójkąt jest równy 11:\pi, a średnica tego koła ma długość 4.

Oblicz długość obwodu tego trójkąta.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10669 ⋅ Poprawnie: 402/594 [67%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Dany jest trójkąt ABC, w którym |AB|=6, |BC|=13 oraz \sin\sphericalangle ABC=\frac{\sqrt{133}}{13}.

Oblicz pole powierzchni tego trójkąta.

Odpowiedź:
P_{\triangle ABC}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10656 ⋅ Poprawnie: 354/511 [69%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 « Przekątne równoległoboku mają długość 10 i 20, a kąt między tymi przekątnymi ma miarę 30^{\circ}.

Oblicz pole powierzchni tego równoległoboku.

Odpowiedź:
P=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11389 ⋅ Poprawnie: 387/549 [70%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 » Podstawa trójkąta równoramiennego ma długość 48, a jego wysokość długość 7.

Oblicz długość wysokości opuszczonej na ramię tego trójkąta.

Odpowiedź:
h_c=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20281 ⋅ Poprawnie: 19/60 [31%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (2 pkt)
 « W okrąg o obwodzie \frac{1}{2}\pi wpisano ośmiokąt foremny.

Oblicz pole powierzchni tego ośmiokąta.

Odpowiedź:
P= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-21029 ⋅ Poprawnie: 16/25 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 Podstawa trójkąta równoramiennego ma długość 80, a pole powierzchni tego trójkąta jest równe 360.

Oblicz długość obwodu tego trójkąta.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 7.2 (1 pkt)
 Wyznacz długość promienia okręgu opisanego na tym trójkącie.
Odpowiedź:
R=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20758 ⋅ Poprawnie: 20/152 [13%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (2 pkt)
 « Dany jest trójkąt:

Oblicz |DE|.

Dane
|AC|=28
P_{\triangle DBE}:P_{ADEC}=141:1203=0.11720698254364
Odpowiedź:
|DE|= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20918 ⋅ Poprawnie: 2/4 [50%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (2 pkt)
 Dwa koła mają promień o długości 8 i są tak położone, że do okręgu każdego z nich należy środek drugiego z kół:

Oblicz pole obszaru wspólnego tych kół.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm