Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-analiza-pr-2

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10343 ⋅ Poprawnie: 1/1 [100%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 « Oblicz granicę \lim_{x\to 0^{-}} \frac{5-x^2}{x^3-5x} .

Jako odpowiedź wpisz:

  • 999, jeżeli granica jest równa +\infty,
  • -999, jeżeli granica jest równa -\infty,
  • obliczoną granicę w każdym innym przypadku.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10352 ⋅ Poprawnie: 18/25 [72%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Oblicz granicę \lim_{x\to {x_0}^+} \frac{ax+b}{x^2+cx+d} .

Jako odpowiedź wpisz:

  • 999, jeżeli granica jest równa +\infty,
  • -999, jeżeli granica jest równa -\infty,
  • obliczoną granicę w każdym innym przypadku.
Dane
x_0=5
a=-5
b=25
c=-11
d=30
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10372 ⋅ Poprawnie: 40/49 [81%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 (1 pkt) Funkcja f określona wzorem f(x)=\frac{x^3}{x^2-14x}, dla x\in\mathbb{R}.

Funkcja ta:

Odpowiedzi:
A. ma jedno ekstremum lokalne B. ma maksimum lokalne większe od minimum lokalnego
C. jest rosnąca w przedziale (-\infty, 0\rangle D. jest malejąca w przedziale \left\langle 28,+\infty\right)
Zadanie 4.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20845 ⋅ Poprawnie: 27/27 [100%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
» Dana jest funkcja f(x)= \begin{cases} \frac{x^2+a}{x-2} \text{, dla } x\neq 2 \\ b\text{, dla } x=2 \end{cases} , która jest ciągła w punkcie x=2.

Podaj a.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 4.2 (1 pkt)
Podaj b.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 5.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20848 ⋅ Poprawnie: 36/43 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Pochodna funkcji określonej wzorem f(x)=(x^2+25)(x^2-5x) jest wielomianem postaci W(x)=ax^3+bx^2+cx+d.

Podaj współczynniki b i c.

Odpowiedzi:
b= (wpisz liczbę całkowitą)
c= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 5.2 (1 pkt)
 Oblicz f'(-1).
Odpowiedź:
f'(-1)= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20853 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 Wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji określonej wzorem f(x)=\frac{x^2-10x+27}{x^2-11x+32} w punkcie x_0=6 i zapisz je w postaci y=ax+b.

Podaj a.

Odpowiedź:
a=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 6.2 (1 pkt)
 Podaj b.
Odpowiedź:
b=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20863 ⋅ Poprawnie: 62/61 [101%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (2 pkt)
Wyznacz przedziały monotoniczności funkcji f(x)=x+\frac{9}{x}.

Podaj sumę prawych końców tych wszystkich przedziałów, w których funkcja ta jest malejąca.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 8.  4 pkt ⋅ Numer: pr-30807 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (2 pkt)
 Prosta x+y-\frac{1}{2}=0 jest styczną do wykresu funkcji g(x)=\frac{4}{3}x^3+2x^2+\log_{12\sqrt{12}}{(m+6)(m+2)} . Wyznacz m.

Podaj najmniejsze możliwe m spełniające warunki zadania.

Odpowiedź:
m_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 8.2 (2 pkt)
 Podaj największe możliwe m spełniające warunki zadania.
Odpowiedź:
m_{max}= (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 9.  4 pkt ⋅ Numer: pr-30249 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (2 pkt)
» Punkt K=(1,9) należy do prostej, która jest wykresem funkcji malejącej. Prosta ta odcina na osiach układu dwa odcinki, których suma długości jest najmniejsza możliwa. Wyznacz równanie tej prostej w postaci y=ax+b.

Podaj a.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 9.2 (2 pkt)
Podaj b.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm