Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-analiza-pr-3

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10342 ⋅ Poprawnie: 1/1 [100%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 « Oblicz granicę \lim_{x\to -2^{-}} \frac{-6x}{x+2} .

Jako odpowiedź wpisz:

  • 999, jeżeli granica jest równa +\infty,
  • -999, jeżeli granica jest równa -\infty,
  • obliczoną granicę w każdym innym przypadku.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10346 ⋅ Poprawnie: 2/3 [66%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Oblicz granicę \lim_{x\to +\infty} \left[\frac{x^3+1}{x^2-x}-\frac{7x^4}{x^2+x}\right] .

Jako odpowiedź wpisz:

  • 999, jeżeli granica jest równa +\infty,
  • -999, jeżeli granica jest równa -\infty,
  • obliczoną granicę w każdym innym przypadku.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10355 ⋅ Poprawnie: 20/22 [90%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 » Funkcja określona wzorem f(x)=\left\lbrace \begin{array}{ll} \frac{x^2+7x+10}{x+2} & \text{dla }x\neq -2\\ m & \text{dla }x=-2 \end{array} jest funkcją ciągłą w swojej dziedzinie.

Wyznacz wartość parametru m.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 4.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20842 ⋅ Poprawnie: 1/1 [100%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
Funkcja f(x)=\frac{x^2+ax+a}{x^2+5x+6} ma granicę właściwą w punkcie x_0=-3. Wyznacz miejsca zerowe tej funkcji.

Podaj najmniejsze z miejsc zerowych.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 4.2 (1 pkt)
Podaj wartość a.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 5.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20505 ⋅ Poprawnie: 3/4 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (2 pkt)
Dana jest funkcja f(x)=\frac{x}{(x-1)^2}. Oblicz f'(-3).

Zakoduj kolejno trzy pierwsze cyfry po przecinku rozwinięcia dziesiętnego otrzymanego wyniku.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz odpowiedź tekstową)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20857 ⋅ Poprawnie: 0/1 [0%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 » Dana jest funkcja fokreślona wzorem f(x)=\frac{x+2}{x^2+6x+6} dla każdego x\in\mathbb{R}. Wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie M=(-2,0). Równanie to zapisz w postaci kierunkowej y=ax+b.

Podaj a.

Odpowiedź:
a=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 6.2 (1 pkt)
 Podaj b.
Odpowiedź:
b=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20512 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (2 pkt)
 » Dana jest funkcja h(x)=\frac{2x^2+8x+11}{(2x+1)^2}. Do wykresy tej funkcji poprowadzono styczną w punkcie o odciętej x_0=0. Wyznacz współczynnik kierunkowy a prostej prostopadłej do tej stycznej.

Podaj a.

Odpowiedź:
a=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20869 ⋅ Poprawnie: 17/19 [89%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (1 pkt)
» Wyznacz najmniejszą wartość wyrażenia x^4-2x^3-2x^2+9.

Podaj najmniejszą wartość tego wyrażenia.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 8.2 (1 pkt)
Podaj wartość x, dla której wyrażenie ma najmniejszą wartość.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 9.  4 pkt ⋅ Numer: pr-30811 ⋅ Poprawnie: 8/8 [100%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (2 pkt)
Dana jest funkcja g(m)=x_1\cdot x_2, gdzie x_1 i x_2 są różnymi pierwiastkami równania (m-1)x^2+(m-2)x+m^2-4m+4=0. Wyznacz te wartości parametru m, dla których funkcja g osiąga maksimum lokalne.

Podaj najmniejsze możliwe m spełniające warunki zadania.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 9.2 (2 pkt)
Ile wynosi to maksimum?
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 10.  4 pkt ⋅ Numer: pr-30250 ⋅ Poprawnie: 1/1 [100%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (2 pkt)
» Dany jest ciąg arytmetyczny (a_n), w którym a_8=3 i a_{20}=27. Wyznacz największe możliwe n, dla którego S_n ma wartość najmniejszą.

Podaj n.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Podpunkt 10.2 (2 pkt)
Ile istnieje takich wartości n?
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm