Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-02-zbio-licz-pp-2

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10027 ⋅ Poprawnie: 182/334 [54%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 » Dane są zbiory A i B takie, że B-A=\emptyset.

Wówczas:

Odpowiedzi:
A. B\subset A B. A\cap B=A\cup B
C. A\subset B D. A-B=\emptyset
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10035 ⋅ Poprawnie: 88/189 [46%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 » Dany jest zbiór A=\left\lbrace m\in \mathbb{Z}:\frac{14}{m}-m\in\mathbb{N} \right\rbrace .

Wyznacz ilość elementów zbioru A.

Odpowiedź:
\overline{\overline{A}}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10214 ⋅ Poprawnie: 99/133 [74%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Suma sześciu kolejnych potęg naturalnych liczby 2 jest równa 8064.

Oblicz najmniejszą z tych potęg.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10205 ⋅ Poprawnie: 132/213 [61%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Jaka jest ostatnia cyfra liczby 2^{10029}?
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (liczba zapisana dziesiętnie)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10222 ⋅ Poprawnie: 194/257 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Wskaż poprawny, czyli znormalizowany zapis liczby 0,00972\cdot 10^{-27} w notacji wykładniczej:
Odpowiedzi:
A. 9.72\cdot 10^{-30} B. 97.2\cdot 10^{-31}
C. 972\cdot 10^{-32} D. 0.972\cdot 10^{-29}
Zadanie 6.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10062 ⋅ Poprawnie: 257/346 [74%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 Oblicz wartość wyrażenia:
\frac {9\cdot \left(16\frac{1}{2}-15\right)\left(\frac{20}{3}-6\right)} {\left(2,44+1\frac{14}{25}\right)\cdot 0,125} .
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 7.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10004 ⋅ Poprawnie: 133/186 [71%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 » Liczba -10\sqrt{5} należy do przedziału \langle n-4,n-3\rangle, gdzie n\in\mathbb{Z}.

Oblicz n.

Odpowiedź:
n= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 8.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10025 ⋅ Poprawnie: 196/300 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (1 pkt)
 Wyznacz ilość wszystkich rozwiązań równania \frac{x+8}{\sqrt{x-4}}=0.
Odpowiedź:
ile= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 9.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10176 ⋅ Poprawnie: 221/271 [81%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (1 pkt)
 » Wyznacz rozwiązanie równania \frac{2(x-3)-4}{6-x}=\frac{4}{3}.
Odpowiedź:
x=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 10.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10163 ⋅ Poprawnie: 293/367 [79%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (1 pkt)
 Średnia wieku rodziców Ani to 42 lat, przy czym ojciec jest o 6 lat starszy od matki. Średnia wieku Ani i jej ojca wynosi 33 lat.

Ile lat ma Ania?

Odpowiedź:
Ania= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 11.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10086 ⋅ Poprawnie: 202/316 [63%] Rozwiąż 
Podpunkt 11.1 (0.8 pkt)
 Rozwiąż nierówność \frac{11}{4}x-\sqrt{3}\lessdot 0. Rozwiązanie zapisz w postaci przedziału.

Podaj ten koniec przedziału, który jest liczbą niewymierną.

Odpowiedź:
x_{\in\mathbb{NW}}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Podpunkt 11.2 (0.2 pkt)
 Drugim końcem tego przedziału jest:
Odpowiedzi:
A. 8 B. -6
C. 7 D. 3
E. -\infty F. +\infty
Zadanie 12.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10078 ⋅ Poprawnie: 141/216 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 12.1 (1 pkt)
 » Ile liczb naturalnych nie spełnia nierówności \frac{1}{21}n\geqslant 2,5?
Odpowiedź:
ile= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 13.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10117 ⋅ Poprawnie: 319/514 [62%] Rozwiąż 
Podpunkt 13.1 (1 pkt)
 Cena towaru została podwyższona o 85\%, a po pewnym czasie nową, wyższą cenę ponownie podwyższono, tym razem o 40\%. W rezultacie obu podwyżek wyjściowa cena towaru zwiększyła się o ........\%.

Podaj brakującą liczbę.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 14.  2 pkt ⋅ Numer: pp-11554 ⋅ Poprawnie: 256/505 [50%] Rozwiąż 
Podpunkt 14.1 (1 pkt)
 Pensja pana X jest o 140\% wyższa od średniej pensji krajowej, a pensja pana Y jest o 52\% niższa od średniej pensji krajowej.

Pensja pana X jest wyższa od pensji pana Y o:

Odpowiedzi:
A. 420\% B. 390\%
C. 410\% D. 395\%
E. 425\% F. 415\%
G. 405\% H. 400\%
Podpunkt 14.2 (1 pkt)
 Pensja pana Y jest niższa od pensji pana X o:
Odpowiedzi:
A. 95\% B. 80\%
C. 90\% D. 70\%
E. 105\% F. 75\%
G. 100\% H. 85\%
Zadanie 15.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10106 ⋅ Poprawnie: 156/237 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 15.1 (1 pkt)
 Dodatnia liczba x stanowi 95\% liczby y. Wówczas y=.........\cdot x.

Podaj brakującą liczbę.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:
(wpisz dwie liczby całkowite)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm