Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-03-wyrazenia-algebraiczne-pp-2

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10419 ⋅ Poprawnie: 436/524 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 » Zapisz iloczyn 16^{23}\cdot 32^{17} w postaci potęgi a^p o naturalnym wykładniku, której podstawa jest liczbą pierwszą.

Podaj podstawę i wykładnik tej potęgi.

Odpowiedzi:
a= (wpisz liczbę całkowitą)
p= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10360 ⋅ Poprawnie: 365/430 [84%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Zapisz wyrażenie \sqrt{6\sqrt[3]{2\sqrt{16}}} w najprostszej postaci a\sqrt{b}, gdzie a,b\in\mathbb{Z}.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10350 ⋅ Poprawnie: 144/167 [86%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Oblicz wartość wyrażenia \frac{(\sqrt{8}-\sqrt{2})^2}{(\sqrt{8}+\sqrt{2})^2} .
Odpowiedź:
w=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10474 ⋅ Poprawnie: 195/263 [74%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Jedną z liczb, które spełniają nierówność -x^5+x^3-x \lessdot -2 jest:
Odpowiedzi:
A. 2 B. -4
C. -5 D. -1
E. -3 F. -2
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10445 ⋅ Poprawnie: 506/722 [70%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Zapisz wyrażenie \left(4-\sqrt{2}\right)^2-\left(6-\sqrt{2}\right) w najprostszej postaci m+n\sqrt{k}, gdzie m,n,k\in\mathbb{Z}.
Odpowiedź:
m+n\sqrt{k}= + \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 6.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10436 ⋅ Poprawnie: 700/1140 [61%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 Dla każdej liczby rzeczywistej x, wyrażenie 121x^2-110x+25 jest równe:
Odpowiedzi:
A. (11x-5)(11x-5) B. (11x-5)(x+5)
C. (11x-5)(11x+5) D. (11x+5)^2
Zadanie 7.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10379 ⋅ Poprawnie: 271/301 [90%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 Zapisz wyrażenie \frac{4^5\cdot 3^{9}}{12^5} w postaci potęgi p^k, gdzie p,k\in\mathbb{Z} i p jest liczbą pierwszą.

Podaj wykładnik k tej potęgi.

Odpowiedź:
k= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 8.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10408 ⋅ Poprawnie: 902/1461 [61%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (1 pkt)
 » Przedstaw wyrażenie \frac{\left(\frac{1}{3}\right)^{-4}\cdot 3^3\cdot \sqrt{3}} {3^{7}} w postaci potęgi o podstawie 3.

Podaj wykładnik tej potęgi.

Odpowiedź:
k=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 9.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10393 ⋅ Poprawnie: 135/348 [38%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (1 pkt)
 « Zapisz odwrotność liczby 2\sqrt{2}\cdot \left(\frac{1}{8}\right)^{-\frac{4}{3}} w postaci potęgi p^k, gdzie k\in\mathbb{W} i p jest liczbą pierwszą.

Podaj wykładnik k tej potęgi.

Odpowiedź:
k=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 10.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10273 ⋅ Poprawnie: 849/955 [88%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (1 pkt)
 Oblicz wartość wyrażenia w=\log_{2}{\frac{1}{8}}-\log_{2}{1}.
Odpowiedź:
w= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 11.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10261 ⋅ Poprawnie: 97/109 [88%] Rozwiąż 
Podpunkt 11.1 (1 pkt)
 « Oblicz wartość wyrażenia w=\log_{3}{\frac{1}{9}}-\log_{4}{256}.
Odpowiedź:
w= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 12.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10290 ⋅ Poprawnie: 166/218 [76%] Rozwiąż 
Podpunkt 12.1 (1 pkt)
 Wiadomo, że a=3\log_{3}{6}-\log_{3}{24}.

Oblicz a.

Odpowiedź:
a= (wpisz liczbę całkowitą)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm