Matury CKE ☆ Matma z CKE ☆ Sprawdziany ☆ Zadania z lekcji ☆ Zbiór zadań ☆ Wyniki uczniów ☆ Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-07-funk-wybr-pp-5

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11622 ⋅ Poprawnie: 72/124 [58%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 Do wykresu funkcji kwadratowej należą punkty o współrzędnych (-3, 2) oraz \left(3,2\right), a osią symetrii tego wykresu jest prosta o równaniu x=a.

Wyznacz wartość parametru a.

Odpowiedź:
\frac{m}{n}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11626 ⋅ Poprawnie: 103/224 [45%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (0.2 pkt)
 Funkcja kwadratowa określona jest wzorem f(x)=-x^2+12x-29.

Zbiorem wartości tej funkcji jest przedział postaci:

Odpowiedzi:
A. (-\infty, p\rangle B. \langle p,+\infty)
C. (-\infty, p) D. (p,+\infty)
Podpunkt 2.2 (0.8 pkt)
 Podaj koniec liczbowy tego przedziału.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11631 ⋅ Poprawnie: 19/56 [33%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (0.5 pkt)
 « Dane są potęgi 11^{2}, 11^{-1}, 11^{-2}, 11^{-\sqrt{3}}, 11^{\frac{\sqrt{3}}{2}} i 11^{-\frac{\sqrt{2}}{2}}.

Podaj wykładnik najmniejszej z nich.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  \cdot√
(wpisz trzy liczby całkowite)
Podpunkt 3.2 (0.5 pkt)
 Podaj wykładnik największej z nich.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  \cdot√
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11119 ⋅ Poprawnie: 231/419 [55%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 « Funkcja f określona jest wzorem f(x)=\frac{48}{x} . Zbiór A jest zbiorem wszystkich liczb całkowitych c takich, że f(c) jest liczbą całkowitą.

Ile liczb zawiera zbiór A.

Odpowiedź:
ile= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11114 ⋅ Poprawnie: 456/641 [71%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Wykres proporcjonalności odwrotnej zawiera punkt o współrzednych (4,12).

Wynika z tego, że ten wykres zawiera też punkt:

Odpowiedzi:
A. (4,1) B. (-3,6)
C. (6,8) D. (7,2)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20924 ⋅ Poprawnie: 98/248 [39%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 Wykresem funkcji kwadratowej f(x)=ax^2+bx+c jest parabola o wierzchołku W=(2,36), a jednym z miejsc zerowych tej funkcji jest liczba 5.

Podaj współczynnik a.

Odpowiedź:
a= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 6.2 (1 pkt)
 Podaj współczynniki b i c.
Odpowiedzi:
b= (wpisz liczbę całkowitą)
c= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20926 ⋅ Poprawnie: 60/87 [68%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 Pani Monika wykonuje ręcznie figurki na choinkę, które sprzedaje do hurtowni. Cotygodniowy dochód pani Moniki w złotych w zależności od liczby sprzedanych figurek opisuje wzór funkcji d(n)=\frac{1}{2}n^2-6n-320, gdzie n\in\{1,2,3,...,80\}.

Ile figurek musi sprzedać tygodniowo pani Monika, aby pokryć koszty tygodniowej działalności?

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 7.2 (1 pkt)
 Ile figurek musi sprzedać tygodniowo pani Monika, aby uzysklac dochód w wysokości 1230 złotych?
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20485 ⋅ Poprawnie: 286/639 [44%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (2 pkt)
 Do wykresu funkcji f(x)=\frac{a}{x-3} należy punkt \left(5,\frac{1}{4}\right) oraz punkt (x_0,10).

Wyznacz x_0.

Odpowiedź:
x_0=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20497 ⋅ Poprawnie: 32/154 [20%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (2 pkt)
 «« Do wykresu proporcjonalności odwrotnej należy punkt \left(5, \frac{1}{6}\right).

Wyznacz liczbę odwrotną do liczby \sqrt{6} w tej proporcjonalności.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  \cdot√
(wpisz trzy liczby całkowite)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm