Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-07-funk-wybr-pr-1

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11622 ⋅ Poprawnie: 72/124 [58%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 Do wykresu funkcji kwadratowej należą punkty o współrzędnych (-1, -2) oraz \left(4,-2\right), a osią symetrii tego wykresu jest prosta o równaniu x=a.

Wyznacz wartość parametru a.

Odpowiedź:
\frac{m}{n}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11630 ⋅ Poprawnie: 115/173 [66%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Funkcja kwadratowa określona jest wzorem f(x)=-2x^2-4x+2, a wierzchołek jej wykresu ma współrzędne W=(x_w,y_w).

Wyznacz współrzędne wierzchołka W.

Odpowiedzi:
x_w= (wpisz liczbę całkowitą)
y_w= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11723 ⋅ Poprawnie: 16/31 [51%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (0.5 pkt)
 Dane są potęgi \left(\frac{1}{6}\right)^{2}, \left(\frac{1}{6}\right)^{-1}, \left(\frac{1}{6}\right)^{\sqrt{5}}, \left(\frac{1}{6}\right)^{-2}, \left(\frac{1}{6}\right)^{-\sqrt{3}}, \left(\frac{1}{6}\right)^{\frac{\sqrt{3}}{2}} i \left(\frac{1}{6}\right)^{-\frac{\sqrt{2}}{2}}.

Podaj wykładnik najmniejszej z nich.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Podpunkt 3.2 (0.5 pkt)
 Podaj wykładnik największej z nich.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11116 ⋅ Poprawnie: 623/742 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Do wykresu funkcji określonej wzorem f(x)=\frac{a}{x}, dla x\neq 0 należy punkt o współrzędnych A=(-6,1).

Podaj wartość parametru a.

Odpowiedź:
a= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pr-10321 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 « Do wykresu funkcji określonej wzorem h(x)=\frac{1}{-20x} należy punkt o współrzędnych P=\left(\frac{m}{180},-1\right).

Wyznacz liczbę m.

Odpowiedź:
m= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20924 ⋅ Poprawnie: 98/248 [39%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 Wykresem funkcji kwadratowej f(x)=ax^2+bx+c jest parabola o wierzchołku W=(1,-64), a jednym z miejsc zerowych tej funkcji jest liczba 5.

Podaj współczynnik a.

Odpowiedź:
a= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 6.2 (1 pkt)
 Podaj współczynniki b i c.
Odpowiedzi:
b= (wpisz liczbę całkowitą)
c= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20925 ⋅ Poprawnie: 48/71 [67%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 Pewne ciało w czasie t[s] przebyło drogę s[m], którą opisuje wzór s(t)=t^2+4t+3, gdzie t\in[1,15].

Jaką drogę w metrach przebyło to ciało w podanym przedziale czasu?

Odpowiedź:
s[m]= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 7.2 (1 pkt)
 Z jaką średnią prędkością w metrach na sekundę poruszało się to ciało?
Odpowiedź:
v_{sr}[m/s]=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20486 ⋅ Poprawnie: 299/603 [49%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (2 pkt)
 Do wykresu funkcji f(x)=-\frac{9}{x}+q należy punkt \left(\frac{9}{2},-\frac{3}{2}\right).

Wyznacz q.

Odpowiedź:
q=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20879 ⋅ Poprawnie: 35/51 [68%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (1 pkt)
 Samochód osobowy jadący ze średnią prędkością 100 km/h pokonuje pewną drogę w czasie 2 godzin i 54 minut. W jakim czasie pokona tę drogę motorowerzysta jadący ze średnią prekością 20 km/h?

Wynik podaj w minutach.

Odpowiedź:
t[min]= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 9.2 (1 pkt)
 Z jaką prędkością należy jechać, aby pokonać tę drogę w czasie 3 godzin i 52 minut?

Wynik podaj w kilometrach na godzinę.

Odpowiedź:
v[km/h]= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 10.  2 pkt ⋅ Numer: pr-20827 ⋅ Poprawnie: 0/0 Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (1 pkt)
 «« Wykres funkcji g(x)=\frac{m}{x+2} zawiera punkt A=\left(-\frac{3}{2},4\right).

Wyznacz m.

Odpowiedź:
m=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 10.2 (1 pkt)
 Oblicz g\left(\sqrt{3}-3\right). Wynik zapisz w postaci a+b\sqrt{c}, gdzie a,b\in\mathbb{W} i c\in\mathbb{Z}.

Podaj a+b.

Odpowiedź:
a+b=
(wpisz dwie liczby całkowite)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm