Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-08-planimetria-pp-4

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10477 ⋅ Poprawnie: 398/469 [84%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 Wielokąt wypukły ma 24 boków.

Wyznacz ilość przekątnych tego wielokąta.

Odpowiedź:
k= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11560 ⋅ Poprawnie: 73/101 [72%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 « Które z podanych trójek są długościami boków trójkąta ostrokątnego?
Odpowiedzi:
T/N : 8, 10, 12 T/N : 2\sqrt{10}, 2\sqrt{6}, 2\sqrt{5}
T/N : 2+2\sqrt{2}, -2+2\sqrt{2}, 4\sqrt{2}  
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10594 ⋅ Poprawnie: 146/237 [61%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 W trójkącie ABC poprowadzono odcinek DE równoległy do boku AB, przy czym |AB|=\frac{15}{4} i |BE|:|EC|=3:

Oblicz długość odcinka DE.

Odpowiedź:
|DE|=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11568 ⋅ Poprawnie: 40/61 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (0.5 pkt)
 W trapezie podstawy mają długość 5 i 8, a wysokość ma długość 6. Wyznacz odległości punktu przecięcia się przekątynych tego trapezu od jego podstaw.

Podaj krótszą z tych odległości.

Odpowiedź:
min=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 4.2 (0.5 pkt)
 Podaj dłuższą z tych odległości.
Odpowiedź:
max=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11604 ⋅ Poprawnie: 31/34 [91%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (0.5 pkt)
 « Dane są punkty A=(-5,-3) i B=(0,-8). Na odcinku AB wyznacz taki punkt P, aby \overrightarrow{AP}=\overrightarrow{PB}. Wyznacz współrzędne punktu P.

Podaj x_P.

Odpowiedź:
x_P=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 5.2 (0.5 pkt)
 Podaj y_P.
Odpowiedź:
y_P=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20876 ⋅ Poprawnie: 26/60 [43%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 « Trzy liczby x+7, -1-x i 4x+32 są długościami boków trójkąta, gdy liczba liczba x należy do przedziału (p,q).

Podaj liczbę p.

Odpowiedź:
p=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 6.2 (1 pkt)
 Podaj liczbę q.
Odpowiedź:
q=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20235 ⋅ Poprawnie: 130/235 [55%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (2 pkt)
 » Korzystając z danych na rysunku oraz wiedząc, że a=14 i b=4, oblicz długość zielonego odcinka:
Odpowiedź:
d=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 8.  3 pkt ⋅ Numer: pp-20252 ⋅ Poprawnie: 119/350 [34%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (1 pkt)
 W trójkącie ABC odcinek EF jest symetralną boku AB oraz |AD|=5, |DB|=35 i |BC|=37:

Wyznacz długości odcinków CF i FB. Podaj długość krótszego z tych odcinków.

Odpowiedź:
min=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 8.2 (2 pkt)
 Podaj długość dłuższego z tych odcinków.
Odpowiedź:
max=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20709 ⋅ Poprawnie: 77/248 [31%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (1 pkt)
 Dane są długości boków trójkąta 17, 25 i 28. Zbadaj, czy trójkąt ten jest prostokątny, ostrokątny czy rozwartokątny.

Jeśli trójkąt jest prostokątny wpisz 1, jeśli ostrokątny wpisz 2, jeśli rozwartokątny wpisz 3.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 9.2 (1 pkt)
 Wyznacz długość wysokości opuszczonej na najdłuższy bok tego trójkąta.
Odpowiedź:
h= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm