Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-08-planimetria-pp-6

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10480 ⋅ Poprawnie: 374/475 [78%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 Suma miar kątów n kąta jest równa 4860^{\circ}.

Wyznacz n.

Odpowiedź:
n= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11560 ⋅ Poprawnie: 51/76 [67%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 « Które z podanych trójek są długościami boków trójkąta ostrokątnego?
Odpowiedzi:
T/N : 4, 2, 2\sqrt{5} T/N : 2\sqrt{10}, 2\sqrt{6}, 2\sqrt{5}
T/N : 8, 10, 12  
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10602 ⋅ Poprawnie: 395/640 [61%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Zielone odcinki na rysunku sa równolegle, przy czym |AP|=\frac{1}{2}, |BP|=\frac{5}{6}, |CP|=\frac{10}{3}, |DP|=2, |AB|=\frac{7}{3}:

Oblicz długość odcinka CD.

Odpowiedź:
|CD|=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11464 ⋅ Poprawnie: 62/94 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Trójkąt ABC ma obwód o długości 41. Punkty A_1, B_1 i C_1 są środkami boków trójkąta ABC.
Trójkąt PQR, podobny do trójkąta A_1B_1C_1 w skali \frac{3}{2}.

Oblicz długość obwodu trójkąta PQR.

Odpowiedź:
L_{\triangle PQR}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11510 ⋅ Poprawnie: 577/879 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Punkt S=(6,2) jest środkiem odcinka AB takiego, że punkt A=(x_A, y_A) należy do osi Oy, a punkt B=(x_B, y_B) należy do osi Ox.

Wyznacz współrzędne y_A i x_B.

Odpowiedzi:
y_A= (wpisz liczbę całkowitą)
x_B= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20200 ⋅ Poprawnie: 59/115 [51%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (2 pkt)
Czworokąt ABCD jest kwadratem, a zielone trójkąty są równoboczne:

Podaj miarę najmniejszego kąta między czerwonymi odcinkami.

Odpowiedź:
\alpha\ [^{\circ}]= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20870 ⋅ Poprawnie: 30/46 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (2 pkt)
 « Podstawa AB trójkąta ostrokątnego ma długość 20 cm, a wysokość opuszczona na tę podstawę ma długość 18 cm. W ten trójkąt wpisano kwadrat tak, że dwa jego wierzchołki należą do jego podstawy AB, a dwa - do boków AC i BC.

Oblicz długość boku tego kwadratu.

Odpowiedź:
a=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20241 ⋅ Poprawnie: 230/404 [56%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (2 pkt)
 W trójkącie równoramiennym AC oraz BC są ramionami oraz. |AC|=5, |BC|=5 i |AB|=4\sqrt{3}:

Oblicz pole powierzchni tego trójkąta.

Odpowiedź:
P_{\triangle}= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20250 ⋅ Poprawnie: 105/209 [50%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (2 pkt)
 » W trapezie ABCD, AB\parallel CD oraz dane są długości trzech odcinków: |AB|=8, CD=\frac{31}{4} i |AD|=12:

O ile należy wydłużyć ramię AD, aby przecięło się z przedłużeniem ramienia BC:

Odpowiedź:
d=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 10.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20709 ⋅ Poprawnie: 77/245 [31%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (1 pkt)
 Dane są długości boków trójkąta 106, 150 i 176. Zbadaj, czy trójkąt ten jest prostokątny, ostrokątny czy rozwartokątny.

Jeśli trójkąt jest prostokątny wpisz 1, jeśli ostrokątny wpisz 2, jeśli rozwartokątny wpisz 3.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 10.2 (1 pkt)
 Wyznacz długość wysokości opuszczonej na najdłuższy bok tego trójkąta.
Odpowiedź:
h= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 11.  4 pkt ⋅ Numer: pp-30021 ⋅ Poprawnie: 28/146 [19%] Rozwiąż 
Podpunkt 11.1 (4 pkt)
 « W trójkąt prostokątny wpisano okrąg, który jest styczny do przeciwprostokątnej w punkcie M.

Oblicz |AM|.

Odpowiedź:
|AM|= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm