Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-15-geom-analit-1-pp-4

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11225 ⋅ Poprawnie: 257/416 [61%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 « W kwadracie o wierzchołkach ABCD punkty K=(4,-1) i L=(-3,-5) są środkami boków odpowiednio AB i BC. Zapisz długość przekątnej tego kwadratu w najprostszej postaci a\sqrt{b}, gdzie a,b\in\mathbb{N}.

Podaj liczby a i b.

Odpowiedź:
d= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11226 ⋅ Poprawnie: 340/504 [67%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 « Wierzchołkiem kwadratu, którego przekątne przecinają się w punkcie S=(1,-1) jest punkt C=(6,-6).

Oblicz pole powierzchni tego kwadratu.

Odpowiedź:
P_{\square}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11235 ⋅ Poprawnie: 190/302 [62%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Punkt przecięcia prostych określonych równaniami 2x+y=m-5 i x-3y=6 należy do osi Ox.

Wyznacz wartość parametru m.

Odpowiedź:
m= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10824 ⋅ Poprawnie: 44/88 [50%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 » Wykresy funkcji y=-4+(m-9)x i y=(9-m)x+\frac{1}{2} są prostopadłe.

Zatem m jest:

Odpowiedzi:
A. liczbą pierwszą B. liczbą niewymierną
C. liczbą parzystą D. liczbą nieparzystą
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10822 ⋅ Poprawnie: 15/37 [40%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 « Wykresy funkcji f(x)=2a+x i g(x)=-6x-2 przecinają oś Ox w dwóch różnych punktach.

Jaką liczbą nie może być a?

Odpowiedź:
a=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20592 ⋅ Poprawnie: 53/220 [24%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
» Punkty A=(3p^2+6p+4, 3-m) oraz B=(p+2,2m-1) są symetryczne względem osi Ox.

Podaj m.

Odpowiedź:
m= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 6.2 (1 pkt)
Podaj największe możliwe p.
Odpowiedź:
p_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20591 ⋅ Poprawnie: 56/178 [31%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 » Prosta o równaniu y=ax+b przechodzi przez punkt P=(2,-4) i jest nachylona do osi Ox pod kątem o mierze 120^{\circ}.

Podaj a.

Odpowiedź:
a= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 7.2 (1 pkt)
 Podaj b.
Odpowiedź:
b= + \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20586 ⋅ Poprawnie: 24/89 [26%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (2 pkt)
 « Wyznacz rzedną punktu wspólnego osi Oy i symetralnej odcinka o końcach A=(5,-2) i B=(-4,-7).

Podaj tę rzędną.

Odpowiedź:
y=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20313 ⋅ Poprawnie: 38/228 [16%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (2 pkt)
 « Dane są punkty o współrzędnych A=(2,8), B=(5,3) i C=(4,0). Prosta k:y=mx+n przechodzi przez punkt C i jest prostopadła do odcinka AB. Wyznacz równanie prostej k.

Podaj m+n.

Odpowiedź:
m+n=
(wpisz dwie liczby całkowite)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm