Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Podgląd testu : lo2@sp-15-geom-analit-1-pp-6

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11239 ⋅ Poprawnie: 147/266 [55%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 Punkty A=(3,4) i C=\left(-6,-\frac{5}{2}\right) są dwoma przeciwległymi wierzchołkami prostokąta.

Oblicz długość promienia okręgu opisanego na tym prostokącie.

Odpowiedź:
r= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11540 ⋅ Poprawnie: 81/149 [54%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Punkty o współrzędnych K=(6,7) oraz L=(-10,-8) są środkami dwóch sąsiednich boków kwadratu.

Oblicz pole powierzchni tego kwadratu.

Odpowiedź:
P_{\square}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11246 ⋅ Poprawnie: 152/291 [52%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Prosta, do której należą punkty A=(-53,5) i B=(-59,-43) przecina oś Ox w punkcie o odciętej x_0.

Podaj x_0.

Odpowiedź:
x_0=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10832 ⋅ Poprawnie: 140/254 [55%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Prosta o równaniu y=-\frac{1}{3}x-\frac{10}{3} przecina pod kątem prostym w punkcie K=(2,-4) prostą określoną równaniem y=ax+b.

Podaj współczynniki a i b.

Odpowiedzi:
a= (wpisz liczbę całkowitą)
b= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10829 ⋅ Poprawnie: 31/65 [47%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Proste o równaniach y=\frac{p}{2}x+7 i y=4qx-2 są prostopadłe.

Oblicz iloczyn p\cdot q.

Odpowiedź:
p\cdot q=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20606 ⋅ Poprawnie: 7/62 [11%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 » Środkiem odcinka o końcach A=(x-2,0) i B=(0,3y) jest punkt P=(-5,-7).

Podaj najmniejsze możliwe x.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 6.2 (1 pkt)
 Podaj największe możliwe y.
Odpowiedź:
y_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20585 ⋅ Poprawnie: 341/540 [63%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 » Punkty A=(-5,4) i B=(-4,5) należą do prostej określonej równaniem y=ax+b.

Podaj a.

Odpowiedź:
a= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 7.2 (1 pkt)
 Podaj b.
Odpowiedź:
b= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20587 ⋅ Poprawnie: 14/85 [16%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (2 pkt)
 « Dla jakich wartości parametru m punkt przecięcia prostych y=-3m+2x+16 oraz m+x+2y-17=0 należy do prostej o równaniu 3x-2y-11=0?

Podaj najmniejsze możliwe m.

Odpowiedź:
m= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20315 ⋅ Poprawnie: 50/190 [26%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (2 pkt)
 » Proste o równaniach 3x-y-6=0 i y=\frac{m+4}{2}x-6 przecinają się pod kątem prostym.

Wyznacz m.

Odpowiedź:
m=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 10.  4 pkt ⋅ Numer: pp-30188 ⋅ Poprawnie: 25/78 [32%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (2 pkt)
 » Punkt P=(-3,5) jest środkiem boku AB trójkąta ABC, w którym: A=(-10,-1) i \overrightarrow{BC}=[-8,4]. Wyznacz równanie boku AC tego trójkąta i zapisz go w postaci kierunkowej y=ax+b.

Podaj a.

Odpowiedź:
a=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 10.2 (2 pkt)
 Podaj b.
Odpowiedź:
b=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 11.  4 pkt ⋅ Numer: pp-30190 ⋅ Poprawnie: 20/166 [12%] Rozwiąż 
Podpunkt 11.1 (2 pkt)
 «« Punkt A=(-1,-3) jest wierzchołkiem trójkąta ABC, w którym \overrightarrow{AB}=[7,3] i \overrightarrow{BC}=[-6,1]. Wyznacz równanie wysokości tego trójkąta przechodzącej przez punkt C i zapisz je w postaci ax+y+c=0.

Podaj a.

Odpowiedź:
a=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 11.2 (2 pkt)
 Podaj c.
Odpowiedź:
c=
(wpisz dwie liczby całkowite)


☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm