Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Równania wymagające wzorów skróconego mnożenia lub grupowania wyrazów

Zadania dla liceum ogólnokształcącego - poziom podstawowy

Zadanie 1.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20150 ⋅ Poprawnie: 120/173 [69%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: x^2+11x=0.

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 1.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 2.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20151 ⋅ Poprawnie: 76/124 [61%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 3x^2+5x=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 2.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 3.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20152 ⋅ Poprawnie: 75/113 [66%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 9x+3x^2=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 3.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 4.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20153 ⋅ Poprawnie: 44/78 [56%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 9x^2+3x=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 4.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 5.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20154 ⋅ Poprawnie: 77/96 [80%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 5x=2x^2 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 5.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 6.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20155 ⋅ Poprawnie: 48/76 [63%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 6x^2=3x .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 6.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 7.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20156 ⋅ Poprawnie: 45/61 [73%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 5x=\frac{1}{2}x^2 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 7.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 8.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20157 ⋅ Poprawnie: 139/198 [70%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (x+5)(x+2)=-2(x+4) .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 8.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 9.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20165 ⋅ Poprawnie: 50/118 [42%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (1 pkt)
 » Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (5x+2)x+3(10x+4)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 9.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 10.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20166 ⋅ Poprawnie: 82/164 [50%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (1 pkt)
 « Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (15-x)(x+2)+(15-x)(x+4)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 10.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 11.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20167 ⋅ Poprawnie: 26/65 [40%] Rozwiąż 
Podpunkt 11.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (58+6x)(x+11)+(6x+58)(44+4x)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 11.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 12.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20168 ⋅ Poprawnie: 30/43 [69%] Rozwiąż 
Podpunkt 12.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 2(5x+2)x+4(5x+2)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 12.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 13.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20169 ⋅ Poprawnie: 49/54 [90%] Rozwiąż 
Podpunkt 13.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 3(x+5)-(2+x)(x+5)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 13.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 14.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20170 ⋅ Poprawnie: 61/73 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 14.1 (1 pkt)
 » Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 4x(5x+10)-(x+2)(5x+10)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 14.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 15.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20171 ⋅ Poprawnie: 43/59 [72%] Rozwiąż 
Podpunkt 15.1 (1 pkt)
 » Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 3(5x+2)-3(2x+4)(-5x-2)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 15.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 16.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20172 ⋅ Poprawnie: 77/93 [82%] Rozwiąż 
Podpunkt 16.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (x+5)x+2(x+5)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 16.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 17.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20158 ⋅ Poprawnie: 58/85 [68%] Rozwiąż 
Podpunkt 17.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 5(x+4)+2x(x+4)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 17.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 18.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20159 ⋅ Poprawnie: 48/60 [80%] Rozwiąż 
Podpunkt 18.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 5(2x+4)-x(2x+4)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 18.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 19.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20160 ⋅ Poprawnie: 46/68 [67%] Rozwiąż 
Podpunkt 19.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 3x(x+4)=2(x+4) .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 19.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 20.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20161 ⋅ Poprawnie: 45/65 [69%] Rozwiąż 
Podpunkt 20.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 3(4x+5)x=2(4x+5) .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 20.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 21.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20162 ⋅ Poprawnie: 66/103 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 21.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (3x+5)(x+2)+(x+2)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 21.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 22.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20163 ⋅ Poprawnie: 39/66 [59%] Rozwiąż 
Podpunkt 22.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (-5x-2)(x+1)=+4x(-5x-2) .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 22.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 23.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20164 ⋅ Poprawnie: 29/50 [58%] Rozwiąż 
Podpunkt 23.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (4x-3)(3x-4)=-3(3x-4) .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 23.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 24.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20173 ⋅ Poprawnie: 68/105 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 24.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (5x+2)^2-x(5x+2)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 24.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 25.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20174 ⋅ Poprawnie: 48/79 [60%] Rozwiąż 
Podpunkt 25.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 5x+2-(5x+2)^2=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 25.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 26.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20175 ⋅ Poprawnie: 55/74 [74%] Rozwiąż 
Podpunkt 26.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 5x+2-(10x+4)(4x+4)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 26.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 27.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20176 ⋅ Poprawnie: 44/54 [81%] Rozwiąż 
Podpunkt 27.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (3x-6)(x-2)=3(2x-1) .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 27.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 28.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20177 ⋅ Poprawnie: 285/381 [74%] Rozwiąż 
Podpunkt 28.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 5x+2+(x-4)(x+4)=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 28.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 29.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20178 ⋅ Poprawnie: 59/110 [53%] Rozwiąż 
Podpunkt 29.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 6-3x+6(x-2)x=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 29.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 30.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20179 ⋅ Poprawnie: 62/74 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 30.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (x+3)(x-2)-4x+2=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 30.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 31.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20180 ⋅ Poprawnie: 34/45 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 31.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: (2x+6)(2x+6)-6x-36=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 31.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 32.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20181 ⋅ Poprawnie: 43/71 [60%] Rozwiąż 
Podpunkt 32.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 6+2x-6x^2-2x^3=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 32.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 33.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20185 ⋅ Poprawnie: 42/65 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 33.1 (1 pkt)
 « Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 9x^3+2x^2-2-9x=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 33.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 34.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20186 ⋅ Poprawnie: 49/116 [42%] Rozwiąż 
Podpunkt 34.1 (1 pkt)
 » Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 6-8x^2+16x^3-12x=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Podpunkt 34.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 35.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20187 ⋅ Poprawnie: 67/141 [47%] Rozwiąż 
Podpunkt 35.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 9x^3+2x^2-\frac{9}{5}x-\frac{2}{5}=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Podpunkt 35.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 36.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20188 ⋅ Poprawnie: 32/48 [66%] Rozwiąż 
Podpunkt 36.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 9x^2+2x^3-\frac{2}{5}x-\frac{9}{5}=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Podpunkt 36.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 37.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20189 ⋅ Poprawnie: 70/91 [76%] Rozwiąż 
Podpunkt 37.1 (1 pkt)
 « Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 18x^2+9x^3+2x+4=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 37.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 38.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20190 ⋅ Poprawnie: 110/215 [51%] Rozwiąż 
Podpunkt 38.1 (1 pkt)
 « Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 9x^3+54x^2-6x-36=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 38.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 39.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20191 ⋅ Poprawnie: 62/91 [68%] Rozwiąż 
Podpunkt 39.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 9x^3+2x^2+54x+12=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 39.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 40.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20192 ⋅ Poprawnie: 85/102 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 40.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: x^3-7x^2-25x+175=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 40.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 41.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20182 ⋅ Poprawnie: 59/79 [74%] Rozwiąż 
Podpunkt 41.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: x^3-8x^2-16x+128=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 41.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 42.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20183 ⋅ Poprawnie: 45/60 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 42.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 25x^3-200x^2-x+8=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 42.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 43.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20184 ⋅ Poprawnie: 55/78 [70%] Rozwiąż 
Podpunkt 43.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie z niewiadomą x: 4x^3+2x^2-32x-16=0 .

Podaj najmniejsze z rozwiązań tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Podpunkt 43.2 (1 pkt)
 Podaj największe z rozwiązań tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}= \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 44.  3 pkt ⋅ Numer: pp-21042 ⋅ Poprawnie: 430/623 [69%] Rozwiąż 
Podpunkt 44.1 (1.5 pkt)
 Rozwiąż równanie 3x^3+7x^2-12x-28=0.

Podaj najmniejsze rozwiązanie tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 44.2 (1.5 pkt)
 Podaj największe rozwiązanie tego równania.
Odpowiedź:
x_{max}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 45.  3 pkt ⋅ Numer: pp-21051 ⋅ Poprawnie: 533/719 [74%] Rozwiąż 
Podpunkt 45.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie x^3+6x^2-7x-42=0.

Podaj rozwiązanie tego równania, które jest liczba całkowitą.

Odpowiedź:
x_{\in\mathbb{Z}}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 45.2 (1 pkt)
 Podaj rozwiązanie ujemne, które nie jest liczba całkowitą.
Odpowiedź:
x_{\lessdot 0,\notin\mathbb{Z}}= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 45.3 (1 pkt)
 Podaj rozwiązanie dodatnie, które nie jest liczba całkowitą.
Odpowiedź:
x_{> 0,\notin\mathbb{Z}}= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 46.  3 pkt ⋅ Numer: pp-21056 ⋅ Poprawnie: 513/594 [86%] Rozwiąż 
Podpunkt 46.1 (2 pkt)
 Rozwiąż równanie 7x^3-6x^2-7x+6=0.

Podaj najmniejsze i największe rozwiązanie całkowite tego równania.

Odpowiedzi:
min_{\in\mathbb{Z}}= (wpisz liczbę całkowitą)
max_{\in\mathbb{Z}}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 46.2 (1 pkt)
 Podaj rozwiązanie tego równania, które nie jest liczbą całkowitą.
Odpowiedź:
x=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 47.  3 pkt ⋅ Numer: pp-21062 ⋅ Poprawnie: 378/565 [66%] Rozwiąż 
Podpunkt 47.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie 8x^3+3x^2=48x+18.

Podaj najmniejsze rozwiązanie tego równania, które jest liczbą niewymierną.

Odpowiedź:
x_{min,\notin\mathbb{W}}= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 47.2 (1 pkt)
 Podaj największe rozwiązanie tego równania, które jest liczbą niewymierną.
Odpowiedź:
x_{max,\notin\mathbb{W}}= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 47.3 (1 pkt)
 Podaj rozwiązanie wymierne tego równania.
Odpowiedź:
x_{\in\mathbb{W}}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 48.  3 pkt ⋅ Numer: pp-21083 ⋅ Poprawnie: 46/65 [70%] Rozwiąż 
Podpunkt 48.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie 5x^3-25x^2-80x+400=0.

Podaj najmniejsze rozwiązanie rozwiązanie tego równania.

Odpowiedź:
x_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 48.2 (2 pkt)
 Podaj pozostałe dwa rozwiązania tego równania w kolejności rosnącej.
Odpowiedzi:
min= (wpisz liczbę całkowitą)
max= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 49.  3 pkt ⋅ Numer: pp-21107 ⋅ Poprawnie: 102/192 [53%] Rozwiąż 
Podpunkt 49.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie 16x^3-32x^2-4x+8=0.

Podaj rozwiązanie tego równania, które jest liczba całkowitą.

Odpowiedź:
x_{\in\mathbb{Z}}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 49.2 (1 pkt)
 Podaj ujemne rozwiązanie niecałkowite tego równania.
Odpowiedź:
x_{\lessdot 0, \notin\mathbb{Z}}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 49.3 (1 pkt)
 Podaj dodatnie rozwiązanie niecałkowite tego równania.
Odpowiedź:
x_{> 0, \notin\mathbb{Z}}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 50.  3 pkt ⋅ Numer: pp-21137 ⋅ Poprawnie: 1/3 [33%] Rozwiąż 
Podpunkt 50.1 (1 pkt)
 Rozwiąż równanie x^3-3x^2-7x+21=0.

Podaj rozwiązanie tego równania, które jest liczba całkowitą.

Odpowiedź:
x_{\in\mathbb{Z}}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 50.2 (1 pkt)
 Podaj rozwiązanie ujemne, które nie jest liczbą wymierną.
Odpowiedź:
x_{<0, \notin\mathbb{Q}}= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)
Podpunkt 50.3 (1 pkt)
 Podaj rozwiązanie dodatnie, które nie jest liczbą wymierną.
Odpowiedź:
x_{>0, \notin\mathbb{Q}}= \cdot
(wpisz dwie liczby całkowite)

☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm