Matury CKEMatma z CKESprawdzianyZadania z lekcjiZbiór zadańWyniki uczniów Pomoc

Zaloguj mnie...

Załóż konto...

Zbiór wartości funkcji

Zadania dla liceum ogólnokształcącego - poziom podstawowy

 

Zadanie 1.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10721 ⋅ Poprawnie: 203/379 [53%] Rozwiąż 
Podpunkt 1.1 (1 pkt)
 « Wykres funkcji f pokazano na rysunku:

Oceń prawdziwość poniższych zdań:

Odpowiedzi:
T/N : \left[f(-4)\right]^2 < f(4) T/N : f(3) > \left[f(3)\right]^2
Zadanie 2.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10722 ⋅ Poprawnie: 425/753 [56%] Rozwiąż 
Podpunkt 2.1 (1 pkt)
 « Wykres funkcji f pokazano na rysunku:

Oceń prawdziwość poniższych zdań:

Odpowiedzi:
T/N : f(1)\lessdot f(6) T/N : f(1) > f(7)
T/N : f(6) > f(-5)  
Zadanie 3.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10720 ⋅ Poprawnie: 212/292 [72%] Rozwiąż 
Podpunkt 3.1 (1 pkt)
 Funkcja f jest określona wzorem f(x)=\frac{-9x+4}{x} dla każdej liczby rzeczywistej x\neq 0. Oblicz wartość funkcji f\left(\sqrt{2}\right). Wynik zapisz w najprostszej postaci a+b\sqrt{c}, gdzie a,b\in\mathbb{Z}, c\in\mathbb{N} i jest najmniejsze możliwe.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  + \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 4.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10758 ⋅ Poprawnie: 174/286 [60%] Rozwiąż 
Podpunkt 4.1 (1 pkt)
 « Dla argumentu x=\frac{1}{\sqrt{3}-1} oblicz wartość funkcji określonej wzorem f(x)=-2x+4 i zapisz wynik w najprostszej postaci \frac{m+n\sqrt{k}}{p}, gdzie m,n,k,p\in\mathbb{Z}.

Podaj liczby m, n, k i p.

Odpowiedź:
\frac{m+n\sqrt{k}}{p}= + \cdot
(wpisz cztery liczby całkowite)
Zadanie 5.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10704 ⋅ Poprawnie: 249/374 [66%] Rozwiąż 
Podpunkt 5.1 (1 pkt)
 Funkcja f jest określona wzorem f(x)=\frac{2x}{x+1} dla x\neq -1.

Oblicz wartość funkcji f dla argumentu x=\sqrt{8}. Wynik zapisz w najprostszej nieskracalnej postaci \frac{a+b\sqrt{c}}{d}, gdzie a,b\in\mathbb{Z}, c,d\in\mathbb{N}.

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  + \cdot
(wpisz cztery liczby całkowite)
Zadanie 6.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10707 ⋅ Poprawnie: 533/730 [73%] Rozwiąż 
Podpunkt 6.1 (1 pkt)
Liczby f_{min} i f_{max} sa odpowiednio najmniejszą i największą wartością funkcji, której wykres pokazano na rysunku:

Podaj liczby f_{min} i f_{max}.

Odpowiedzi:
f_{min}= (wpisz liczbę całkowitą)
f_{max}= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 7.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10718 ⋅ Poprawnie: 33/84 [39%] Rozwiąż 
Podpunkt 7.1 (1 pkt)
 Zbiorem wartości funkcji określonej wzorem y=f(x) jest przedział \langle -3,3). Natomiast zbiorem wartości funkcji y=-5\cdot f(x) jest pewien inny przedział, w którym min jest najmniejszą liczbą całkowitą, a max największą liczbą całkowitą.

Podaj liczby min i max.

Odpowiedzi:
min= (wpisz liczbę całkowitą)
max= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 8.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10761 ⋅ Poprawnie: 124/232 [53%] Rozwiąż 
Podpunkt 8.1 (1 pkt)
 « Dana jest funkcja określona wzorem g(x)=-\frac{6-2x}{x}. Połowę liczby g\left(\sqrt{2}\right) zapisz w postaci \frac{m+n\sqrt{k}}{p}, gdzie m,n,k,p\in\mathbb{Z}.
Odpowiedź:
\frac{m+n\sqrt{k}}{p}= + \cdot
(wpisz cztery liczby całkowite)
Zadanie 9.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10702 ⋅ Poprawnie: 142/202 [70%] Rozwiąż 
Podpunkt 9.1 (1 pkt)
 Funkcja f określona jest wzorem f(x)=\frac{2x^3}{x^4+4} dla każdej liczby rzeczywistej x. Zapisz liczbę f\left(-\sqrt{2}\right) w najprostszej nieskracalnej postaci \frac{a\sqrt{b}}{c}, gdzie a\in\mathbb{Z} i b,c\in\mathbb{N}.
Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  \cdot
(wpisz trzy liczby całkowite)
Zadanie 10.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10712 ⋅ Poprawnie: 112/155 [72%] Rozwiąż 
Podpunkt 10.1 (1 pkt)
 « Funkcja f określona jest wzorem f(x)=\sqrt{x+2\sqrt{51}}. Wartość funkcji f dla argumentu x=\left(\sqrt{17}-\sqrt{3}\right)^2 jest równa:
Odpowiedzi:
A. 2\sqrt{5} B. \sqrt{53+4\sqrt{51}}
C. \sqrt{49} D. \sqrt{51+4\sqrt{51}}
Zadanie 11.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10745 ⋅ Poprawnie: 144/225 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 11.1 (1 pkt)
 Funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie naturalnej większej od 1 jej największy dzielnik będący liczbą pierwszą.

Spośród liczb: f(33), f(34), f(35), f(36) największa to:

Odpowiedzi:
A. f(36) B. f(33)
C. f(35) D. f(34)
Zadanie 12.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10719 ⋅ Poprawnie: 102/143 [71%] Rozwiąż 
Podpunkt 12.1 (1 pkt)
 « Funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie naturalnej większej od 1 resztę z dzielenia tej liczby przez 23.

Spośród liczb: f(61), f(73), f(79), f(94) największą jest:

Odpowiedzi:
A. f(73) B. f(61)
C. f(79) D. f(94)
Zadanie 13.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10714 ⋅ Poprawnie: 292/390 [74%] Rozwiąż 
Podpunkt 13.1 (1 pkt)
 Funkcja f każdej liczbie naturalnej ze zbioru \{ 10,15,17,23\} przyporządkowuje resztę z dzielenia tej liczby przez 4.

Zbiorem wartości tej funkcji jest zbiór:

Odpowiedzi:
A. \{0,2,3\} B. \{1,2,3\}
C. \{0,1,2\} D. \{0,1,3\}
Zadanie 14.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10717 ⋅ Poprawnie: 184/242 [76%] Rozwiąż 
Podpunkt 14.1 (1 pkt)
 Funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie naturalnej resztę z dzielenia tej liczby przez 9.

Oblicz wartość wyrażenia \frac{f(21)}{f(30)}.

Odpowiedź:
\frac{f(m)}{f(n)}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 15.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10729 ⋅ Poprawnie: 841/1331 [63%] Rozwiąż 
Podpunkt 15.1 (1 pkt)
Zbiorem wartości funkcji, której wykres pokazano na rysunku jest:
Odpowiedzi:
A. \langle -1,4) B. \langle -1,2)\cup(2,4\rangle
C. \langle -1,4\rangle D. (-1,4)-\{2\}
Zadanie 16.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10728 ⋅ Poprawnie: 453/576 [78%] Rozwiąż 
Podpunkt 16.1 (1 pkt)
Na rysunku przedstawiony jest wykres funkcji y=f(x).

Podaj największą wartość tej funkcji.

Odpowiedź:
f_{max}(x)= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 17.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10727 ⋅ Poprawnie: 460/685 [67%] Rozwiąż 
Podpunkt 17.1 (1 pkt)
 « Na rysunku przedstawiono wykres funkcji f:

Zbiorem wartości funkcji g określonej wzorem g(x)=f(x)-3 jest zbiór:

Odpowiedzi:
A. \left\langle -5,\frac{17}{8}\right\rangle B. \left\langle -7,\frac{1}{8}\right\rangle
C. \left\langle -6,\frac{9}{8}\right\rangle D. \left\langle -9,-\frac{15}{8}\right\rangle
Zadanie 18.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10724 ⋅ Poprawnie: 536/823 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 18.1 (1 pkt)
 Na rysunku przedstawiony jest wykres funkcji y=f(x). Rozwiązaniem nierówności f(x)\geqslant 0 jest przedział:
Odpowiedzi:
A. \left\langle -\frac{5}{2},0\right\rangle B. \left\langle -\frac{7}{2},6\right\rangle
C. \langle -4,6\rangle D. \left\langle -3,6\right\rangle
Zadanie 19.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10747 ⋅ Poprawnie: 138/206 [66%] Rozwiąż 
Podpunkt 19.1 (1 pkt)
 « Funkcja f opisana jest wzorem: f(x)=2030(5x+4)^{2030}+1.

Oblicz f(-1).

Odpowiedź:
f(x)= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 20.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10748 ⋅ Poprawnie: 102/122 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 20.1 (1 pkt)
 Funkcja f opisana jest wzorem: f(x)=\sqrt[3]{6-6x}.

Wówczas f(x-3) jest równa:

Odpowiedzi:
A. \sqrt[3]{-6x+12} B. \sqrt[3]{6-6x}-3
C. \sqrt[3]{6x+3} D. \sqrt[3]{-6x+24}
Zadanie 21.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10759 ⋅ Poprawnie: 139/216 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 21.1 (1 pkt)
 « Funkcja f przyporządkowuje dowolnej liczbie całkowitej n ostatnią cyfrę 2-ej potęgi liczby n.

Ile elementów należy do zbioru wartości tej funkcji?

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 22.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10743 ⋅ Poprawnie: 55/96 [57%] Rozwiąż 
Podpunkt 22.1 (1 pkt)
 « Dziedziną funkcji g(x)=\frac{5x-10}{|2-x|} jest zbiór (2,+\infty).

Zatem:

Odpowiedzi:
A. ZW_{g}=\{-5\} B. ZW_{g}=\{5\}
C. ZW_{g}=\mathbb{R}-\{5\} D. ZW_{g}=\{-5,5\}
Zadanie 23.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10740 ⋅ Poprawnie: 96/124 [77%] Rozwiąż 
Podpunkt 23.1 (1 pkt)
 Funkcja f opisana jest wzorem f(x)=\frac{1+2x}{x-1} dla pewnego argumentu przyjmuje wartość \sqrt{5}.

Argumentem tym jest:

Odpowiedzi:
A. \frac{\sqrt{5}+1}{\sqrt{5}-2} B. \sqrt{5}-1
C. \left(\sqrt{5}+1\right)^2 D. 5+\sqrt{5}
Zadanie 24.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10715 ⋅ Poprawnie: 71/93 [76%] Rozwiąż 
Podpunkt 24.1 (1 pkt)
 Funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie naturalnej n większej od 1 ilość liczb pierwszych mniejszych od n.

Oblicz f(25)-f(17).

Odpowiedź:
f(x_1)-f(x_2)= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 25.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10716 ⋅ Poprawnie: 70/131 [53%] Rozwiąż 
Podpunkt 25.1 (1 pkt)
 « Funkcja f, określona dla wszystkich liczb całkowitych dodatnich, przyporządkowuje liczbie n ostatnią cyfrę jej kwadratu, a zbiór wartości funkcji f zawiera k elementów.

Wyznacz k.

Odpowiedź:
k= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 26.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10764 ⋅ Poprawnie: 514/681 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 26.1 (1 pkt)
Rysunek przedstawia wykres pewnej funkcji y=f(x), określonej dla x\in\langle -4, 4\rangle.

Zbiór wszystkich argumentów, dla których funkcja f przyjmuje wartości niedodatnie, to zbiór:

Odpowiedzi:
A. \langle 0,3) \cup (3,4\rangle B. (-2,1)\cup(3,4)
C. \langle -4,-3\rangle \cup \langle 0,4\rangle D. (-4,-3)\cup(0,3)\cup(3,4)
Zadanie 27.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10753 ⋅ Poprawnie: 55/80 [68%] Rozwiąż 
Podpunkt 27.1 (1 pkt)
Wartością funkcji dla argumentu naturalnego n jest ostatnia cyfra kwadratu liczby n zwiększona o 2. Wynika stąd, że zbiór wartości funkcji zawiera liczbę:
Odpowiedzi:
A. 5 B. 4
C. 7 D. 9
Zadanie 28.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11390 ⋅ Poprawnie: 166/210 [79%] Rozwiąż 
Podpunkt 28.1 (1 pkt)
 Do zbioru wartości funkcji f(x)=-8-|x|, gdzie x\in\mathbb{N} należy liczba:
Odpowiedzi:
A. -2 B. -12
C. -7 D. \frac{1}{2}
Zadanie 29.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10711 ⋅ Poprawnie: 211/278 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 29.1 (1 pkt)
 Funkcja f określona jest wzorem f(x)=2\sqrt{x} dla x\in\{1,4,9,16,25\}.

Do zbioru wartości tej funkcji nie należy liczba:

Odpowiedzi:
A. 6 B. 10
C. 5 D. 4
Zadanie 30.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10760 ⋅ Poprawnie: 57/109 [52%] Rozwiąż 
Podpunkt 30.1 (0.5 pkt)
 Zbiorem wartości funkcji f jest przedział \langle -8,2\rangle. Wyznacz zbiór tych wartości parametru q, dla których funkcja określona wzorem g(x)=f(x)+q nie ma miejsc zerowych.

Rozwiązanie zapisz w postaci sumy przedziałów. Podaj najmniejszy z końców liczbowych tych przedziałów.

Odpowiedź:
min= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 30.2 (0.5 pkt)
 Podaj największy z końców liczbowych tych przedziałów.
Odpowiedź:
max= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 31.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10710 ⋅ Poprawnie: 91/135 [67%] Rozwiąż 
Podpunkt 31.1 (1 pkt)
 « Funkcja f określona jest wzorem f(x)=\sqrt[3]{x}-\frac{1}{\sqrt[3]{x^2}}.

Wtedy liczba f(-2) jest równa:

Odpowiedzi:
A. -\frac{3}{2}\sqrt[3]{2} B. -\frac{3}{2}\sqrt[3]{4}
C. -\frac{2}{3}\sqrt[3]{4} D. -\frac{2}{3}\sqrt[3]{2}
Zadanie 32.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10755 ⋅ Poprawnie: 102/123 [82%] Rozwiąż 
Podpunkt 32.1 (1 pkt)
 » Zbiór wartości funkcji f(x)=3-\frac{7}{x+2} nie zawiera liczby:
Odpowiedzi:
A. 5 B. -1
C. 9 D. 4
E. 3 F. -0
Zadanie 33.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10703 ⋅ Poprawnie: 169/242 [69%] Rozwiąż 
Podpunkt 33.1 (1 pkt)
 Dana jest funkcja h(x)=\left(-\frac{1}{3}m+2\right)x+\frac{3}{2}m-1. Funkcja ta dla argumentu -1 przyjmuje wartość -14.

Wyznacz m.

Odpowiedź:
m= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 34.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10705 ⋅ Poprawnie: 489/576 [84%] Rozwiąż 
Podpunkt 34.1 (1 pkt)
 Na rysunku przedstawiono wykres funkcji y=f(x).

Wyznacz największą wartość funkcji f w przedziale \langle -2, 2\rangle.

Odpowiedź:
max= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 35.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10709 ⋅ Poprawnie: 76/87 [87%] Rozwiąż 
Podpunkt 35.1 (1 pkt)
 Funkcja f określona jest wzorem f(x)=\frac{2x^3}{x^6+4} dla każdej liczby rzeczywistej x.

Oblicz wartość funkcji f\left(-\sqrt[3]{2}\right).

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 36.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10762 ⋅ Poprawnie: 239/287 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 36.1 (1 pkt)
Podaj największą wartość funkcji f, której wykres pokazano na rysunku:
Odpowiedź:
f_{max}(x)= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 37.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10756 ⋅ Poprawnie: 46/86 [53%] Rozwiąż 
Podpunkt 37.1 (1 pkt)
 « Funkcja f określona dla wszystkich liczb całkowitych dodatnich, przyporządkowuje liczbie n ostatnią cyfrę jej czwartej potęgi.

Ile liczb zawiera zbiór wartości funkcji f?

Odpowiedź:
Wpisz odpowiedź:  (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 38.  1 pkt ⋅ Numer: pp-10763 ⋅ Poprawnie: 115/160 [71%] Rozwiąż 
Podpunkt 38.1 (1 pkt)
 Do wykresu funkcji f(x)=ax-\frac{1}{4} określonej dla x\neq -1 należy punkt A=(-2,3).

Wyznacz wartość parametru a.

Odpowiedź:
\frac{m}{n}=
(wpisz dwie liczby całkowite)
Zadanie 39.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11810 ⋅ Poprawnie: 579/691 [83%] Rozwiąż 
Podpunkt 39.1 (1 pkt)
 Funkcja f jest określona dla każdej liczby rzeczywistej x wzorem f(x)=\frac{x-k}{x^2+7} gdzie k jest pewną liczbą rzeczywistą. Ta funkcja spełnia warunek f(1)=2.

Wartość współczynnika k we wzorze tej funkcji jest równa:

Odpowiedzi:
A. -22 B. -12
C. -10 D. -17
E. -14 F. -15
G. -19 H. -20
Zadanie 40.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11857 ⋅ Poprawnie: 303/401 [75%] Rozwiąż 
Podpunkt 40.1 (1 pkt)
 Na rysunku przedstawiono wykres funkcji f:
Iloczyn f(8)\cdot f(-7)\cdot f(0) jest równy:
Odpowiedzi:
A. -12 B. -2
C. -3 D. -9
E. -11 F. -10
Zadanie 41.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11886 ⋅ Poprawnie: 199/242 [82%] Rozwiąż 
Podpunkt 41.1 (1 pkt)
 Funkcja f jest określona wzorem f(x)=\frac{2}{x}-2 dla każdej liczby rzeczywistej x\neq 0.

Liczba f(4)-f(-4) jest równa:

Odpowiedzi:
A. \frac{3}{2} B. -1
C. 1 D. \frac{1}{2}
E. 0 F. \frac{3}{4}
Zadanie 42.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11888 ⋅ Poprawnie: 146/265 [55%] Rozwiąż 
Podpunkt 42.1 (1 pkt)
 Na rysunku jest przedstawiony fragment wykresu funkcji okreslonej wzorem y=f(x):

W przedziale (-4,6) równanie f(x)=-1:

Odpowiedzi:
A. ma jedno rozwiązanie B. nie ma rozwiązań
C. ma dwa rozwiązania D. ma trzy rozwiązania
Zadanie 43.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11934 ⋅ Poprawnie: 126/171 [73%] Rozwiąż 
Podpunkt 43.1 (1 pkt)
 Punkt A=(1,2) należy do wykresu funkcji f, określonej wzorem f(x)=(m^2-16m+61)x^3-m^2+17m-71 dla każdej liczby rzeczywistej x.

Wtedy liczba m jest równa:

Odpowiedzi:
A. 15 B. 6
C. 11 D. 17
E. 16 F. 12
Zadanie 44.  1 pkt ⋅ Numer: pp-11961 ⋅ Poprawnie: 104/160 [65%] Rozwiąż 
Podpunkt 44.1 (1 pkt)
 Funkcja f jest określona wzorem f(x)=-\log{x}, dla wszystkich liczb rzeczywistych dodatnich x.

Wartość funkcji f dla argumentu x=\sqrt[9]{10^{2}} jest równa:

Odpowiedzi:
A. 9 B. -\frac{1}{9}
C. -\frac{4}{9} D. \frac{4}{9}
E. -\frac{9}{2} F. -\frac{2}{9}
Zadanie 45.  1 pkt ⋅ Numer: pp-12033 ⋅ Poprawnie: 102/130 [78%] Rozwiąż 
Podpunkt 45.1 (1 pkt)
 Funkcja f jest określona wzorem f(x)=\frac{4x-5}{5x^2+1} dla każdej liczby rzeczywistej x.

Wartość funkcji f dla argumentu 1 jest równa:

Odpowiedzi:
A. -\frac{2}{15} B. -\frac{5}{24}
C. -\frac{1}{12} D. -\frac{1}{6}
E. -\frac{1}{3} F. -\frac{1}{18}
Zadanie 46.  1 pkt ⋅ Numer: pp-12061 ⋅ Poprawnie: 89/143 [62%] Rozwiąż 
Podpunkt 46.1 (1 pkt)
 Funkcja f jest określona wzorem f(x)=\frac{(x+1)^2}{2x} dla każdej liczby rzeczywistej x\neq 1.

Wtedy dla argumentu x=\sqrt{3}-2 wartość funkcji f jest równa:

Odpowiedzi:
A. \frac{1}{\sqrt{3}-1} B. 1
C. -1 D. \frac{1}{\sqrt{3}}
E. \frac{1}{\sqrt{3}} F. \sqrt{3}+1
Zadanie 47.  1 pkt ⋅ Numer: pp-12062 ⋅ Poprawnie: 92/143 [64%] Rozwiąż 
Podpunkt 47.1 (1 pkt)
 Do wykresu funkcji f określonej dla każdej liczby rzeczywistej x wzorem f(x)=3^x-6 należy punkt o współrzędnych:
Odpowiedzi:
A. (4,78) B. (2,5)
C. (3,22) D. (4,74)
E. (3,20) F. (0,-5)
Zadanie 48.  2 pkt ⋅ Numer: pp-20773 ⋅ Poprawnie: 92/226 [40%] Rozwiąż 
Podpunkt 48.1 (1 pkt)
 « Dana jest funkcja f(x)=\frac{1}{x}, gdzie x\in\left(-\frac{7}{5}, -\frac{2}{15}\right).

Podaj najmniejszą liczbę całkowitą, która należy do zbioru wartości tej funkcji.

Odpowiedź:
min_{\in\mathbb{Z},\in ZW_f}= (wpisz liczbę całkowitą)
Podpunkt 48.2 (1 pkt)
 Podaj największą liczbę całkowitą, która należy do zbioru wartości tej funkcji.
Odpowiedź:
max_{\in\mathbb{Z},\in ZW_f }= (wpisz liczbę całkowitą)
Zadanie 49.  3 pkt ⋅ Numer: pp-21052 ⋅ Poprawnie: 94/859 [10%] Rozwiąż 
Podpunkt 49.1 (1 pkt)
 Dana jest funkcja y=f(x), której wykres pokazano na rysunku:

Dziedziną funkcji f jest zbiór:

Odpowiedzi:
A. (-5,5) B. (-3,3)
C. [-5,-1]\cup[1,5] D. [-3,-1]\cup[1,3]
E. (-5,-1)\cup(1,5) F. (-3,-1)\cup(1,3)
Podpunkt 49.2 (1 pkt)
 Zbiorem wartości funkcji f jest zbiór:
Odpowiedzi:
A. [-3,-1]\cup[1,3] B. (-5,5)
C. (-3,-1)\cup(1,3) D. (-5,-1)\cup(1,5)
E. (-3,3) F. [-5,-1]\cup[1,5]
Podpunkt 49.3 (1 pkt)
 Zbiór A jest zbiorem wszystkich rozwiązań nierówności f(x)\lessdot -1.

Podaj najmniejszą i największą liczbę całkowitą należącą do zbioru A.

Odpowiedzi:
min= (wpisz liczbę całkowitą)
max= (wpisz liczbę całkowitą)

☆ ⇒ [ Matma z CKE ] - zadania z matur z ostatnich lat

Masz pytania? Napisz: k42195@poczta.fm